понеділок, 28 жовтня 2019 р.

Відкрий для себе Європу






Відкрий для себе Європу.


Ми різні за мовою, різні натури,
Різні звичаї, різні культури.
Та Європа – наш спільний дім,
Кожному комфортно в нім.
Європейський Союз – це сім’я демократичних країн, що спільно працюють задля миру і процвітання.
Це не держава, що має замінити існуючі держави , це більше, ніж будь-яка міжнародна організація,що була запропонована Міністерством закордонних справ Франції Робертом Шуманом  9 травня 1950 року. Ця дата – день народження того, чим є зараз ЄС- відзначається щорічно як День Європи, який також святкується в Україні в третю неділю травня.

Районна бібліотека для дітей отримала методичні матеріали від Представництва Євросоюзу в Україні та оформила куточок Європейського союзу «ЄС на книжковій полиці». Таку можливість бібліотека отримала в рамках проекту “Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».
 Основною метою проекту є: поширення знань школярів про Європейський Союз та основні напрямки його діяльності, про європейські цінності, особливості та перспективи відносин Україна - ЄС.
 Серед отриманих матеріалів - методичні посібники, інформаційні видання та книжки-ігри, які допоможуть юним користувачам бібліотеки поповнити свої знання про Європейський Союз.

Хочете більше дізнатися про Європейський Союз, що це таке і що він робить, а також перевірити свої знання про ЄС, тоді завітайте до районної бібліотеки для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар